Ioan Ciorca – Biblia in versuri de la Cluj, premiera mondiala absoluta, prima adaptare integrala in versuri a celor 66 de carti ale Scripturii

  


Cuprinde cele 39 de cărți ale Vechiulu Testament, respectiv cele 27 de cărți ale Noului Testament. Este redactată în format A4, pe trei coloane cu caractere Times New 12, are 1920 pagini si o greutate de 5 kg. Versificarea urmărește riguros narațiunea epică a textelor.

A apărut în A.D. 2022, pentru România, cu binecuvântarea și sprijinul financiar al ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, la 334 de ani distanță de la publicarea Bibliei de la București din 1688, respectiv la 227 ani de la publicarea Bibliei de la Blaj din 1795.

Beneficiază de o prefață din partea Facultății de Teologie ortodoxă a UBB Cluj, a Protopopiatului greco-catolic de Blaj, a ÎPS Teodosie Arhiepiscopul Tomisului și  de o recenzia a Academiei Americano-Române de Arte și Științe de la Chicago,  semnată de Academicianul Cristian Petru Bălan.
Primul exemplar se află expus în sala Școlii Ardelene a Muzeului  de Istorie „Augustin Bunea” de la Blaj, lângă Biblia lui Samuil Micu.

Cine

Ioan Ciorca

Unde

 Peștera Sf. Andrei, județul Constanța,

Cand

30 noiembrie 2022